Alla nyheter

Modeevent vill få fler unga tjejer att se möjligheterna med teknikbranschen

Framtidens mode skapas med hjälp av den senaste tekniken. Det handlar om Fashion Tech. Idag arrangeras eventet #FashionTechGBG för unga tjejer i åldern 13 till 20 år. Eventet är en del av Vinnovas satsning Innovate passion, där unga tjejer ska få upp ögonen för hur teknik kan kombineras med deras egen passion.

Bland inspiratörerna finns bland annat Josephine Eskilsson som drömde om att utveckla en app för tjejer när hon gick i gymnasiet. I dag driver hon och en kollega sitt eget företag och jobbar med sin dröm – appen It's My Styl.

Idag öppnar biljettbokningen till Gymnasiedagarna och Future Skills 2017

Efter 17 år som Göteborgsregionens årliga mässa för elever som ska välja till gymnasiet presenterar vi nu Gymnasiedagarna 2.0 – med Future Skills. Mässhallen är större än någonsin och förutom de flesta gymnasieskolorna i regionen och ett flertal skolor med riksintag fylls mässgolvet i år med regionens arbetsmarknad.

 

Arvet efter EuroSkills

Nya EU-projektet GR SAMSYV syftar till att göra studie- och yrkesvägledning till hela skolans ansvar

Från september 2017 och två år framåt genomförs det nya EU-projektet GR SAMSYV - allas ansvar inom ramen för Europeiska socialfonden (ESF). Avsikten är att tydliggöra hur hela kommunen samt arbetsliv kan arbeta tillsammans för att ge goda förutsättningar för elever att göra väl underbyggda studie- och yrkesval.
 

Idag startar Teknikcamp 2017

Idag inleds Teknikcamp 2017 med en gemensam kick-off på Visual Arena, Lindholmens Science Park i samarbete med The Game Incubator. Under fyra dagar får ett fyrtiotal tjejer från årskurs 7 och 8 inspireras av kvinnor från teknikbranschen, testa på olika teknikområden, konstruera och tillverka egna produkter samt träffa andra tjejer med samma intresseområden. Dag ett är gemensam, resterande dagar är uppdelade i Kungsbacka och Göteborg.
 

Regionala yrkesråd ska öka yrkesutbildningarnas attraktivitet

Under 2017 kommer GR Utbildning tillsammans med branschorganisationerna Installatörsföretagen och besöksnäringen Visita inleda en regional branschsamverkan för att öka attraktiviteten för yrkesutbildningar. Tanken är att genom regionala yrkesråd skapa förutsättningar för en strukturerad dialog mellan branscherna och regionens utbildningsanordnare inom ungdomsgymnasiet, vuxenutbildning och yrkeshögskolan.
 

Gymnasiedagarna och Future Skills – höstens mässa inför gymnasieval och framtid

Efter 17 år som Göteborgsregionens årliga mässa för elever som ska välja till gymnasiet presenteras nu Gymnasiedagarna 2.0 – med Future Skills. Syftet är att låta unga personer och deras vårdnadshavare, skolpersonal och vägledare ta del av regionens arbetsmarknad och förberedas inför kommande studie-och yrkesval.
 

Sidor